Vår Dag

7.00 – 7.30 Frukost
7.30 – 9.00 Fri lek och Pyssel
9.00 Vi samlas till sång och rörelselekar
9.30 – 10.30 Barnen delas in i mindre grupper för skoj i ”mjukisrummet”, ledd verksamhet, fri lek eller pyssel
10.45 Lunch
11.30 – 14.00 Fri lek, och ledd verksamhet i mindre grupp, därefter sagostund, vila och utevistelse
14.15 Mellanmål
14.30 – 17.00 Lek och utevistelse

Våra aktiviteter

Vår målsättning är att barnen har roligt och känner sig trygga i lekskolan. Vi övar dagligen olika sociala färdigheter såsom att fungera i grupp, att hjälpa varandra, att vara artiga och att ta hänsyn till varandra. Gott bordsskick, att städa undan leksaker som tagits fram är exempel på praktiska färdigheter som vi också lär oss. Koncentration tränar vi med hjälp av pyssel, spel och vid sagostunder. I samband med toalettbesök och på- och avklädning poängterar vi vikten av att kunna fungera självständigt. Genom all vår verksamhet strävar vi efter att stärka barnens svenska språkfärdigheter.

Aktiviteter under året

Det är roligt att sjunga. Vi har sångstunder varje dag.

Med hjälp av bland annat Start/Stegen programmen lär vi oss sociala och emotionella färdigheter. Vi sätter också stor vikt vid den fria leken.

Barnen rör på sig mycket både inom- och utomhus. Inomhus håller vi på med Miniröris, som är mycket populär bland barnen samt gymnastikstunder på Forever idrottshall. Vi besöker ofta olika lekparker i närheten av lekskolan. På sportplanen mittemot spelar vi fotboll och övar friidrott. Vi deltar årligen i det spännande friidrottsevenemanget Barnens Olympiad. På vintern åker vi pulka och skrinnar.

På våren och hösten har vi knytteverksamhet. Då packar vi våra ryggsäckar och går på utfärd till skogen. Där leker vi, sjunger och undersöker naturen med hjälp av olika teman.

Både ledarna och barnen älskar att pyssla, rita och måla. Vi har olika pysselteman och samlar även naturföremål i skogen, som vi sedan använder i fantasipyssel.

För våra 5-åringar har vi på vårterminen skild verksamhet då vi övar inför förskolestarten.

Vi gör utfärder, går på teaterföreställningar och konserter flera gånger per år. Vi tycker också mycket om fester och uppmärksammar årets olika högtider. Barnen får delta i förberedelserna, till exempel genom bakning.

Kommentarer inaktiverade.